De OO-cyclus

STOOM heeft sinds 2017 het auditbeleid Overheidsontwikkelcyclus (OO-cyclus) ter hand genomen. Dit betekent enerzijds dat opgeleide auditoren weer een audit uit kunnen voeren bij een andere overheidsorganisatie en anderzijds dat overheidsorganisaties een audit voor een mooie prijs kunnen laten uitvoeren. Hierdoor krijgen organisaties een gratis advies over de ontwikkeling van de organisatie volgens de Overheidsontwikkelcyclus(OO-cyclus).

De OO-cyclus is een kwaliteitsmodel dat is afgeleid van het INK-model, in grote lijnen en in detail toegespitst op de overheid. Het heeft betrekking op de bedrijfsvoering (Plan-Do-Check-Act) en op de mensgerichtheid van een organisatie (Inspireren, Mobiliseren, Waarderen, Reflecteren). Het biedt praktische handvatten voor het meten en ontwikkelen van beide gebieden.

Actuele ontwikkelingen

Op dit moment werken we hard aan vernieuwing van het model en werken we met onze nieuwe partner SEP aan meerdere e-learning modules, waarvan “kennismaken met de kwaliteitscyclus” al beschikbaar is.

Benieuwd naar het vernieuwde ontwerp van de OO-cyclus en wat het jou te bieden heeft? Bekijk dan onderstaande film.

Inschrijven, suggestie meegeven of meer lezen? Klik hier.

De trainers, adviseurs en auditoren van netwerk STOOM gaan graag vrijblijvend in gesprek om te kijken wat het OO-model jouw organisatie te bieden heeft.