STOOM is in beweging

STOOM is een netwerk voor en door professionals die zich actief inzetten voor de ontwikkeling van de kwaliteit van de overheid. Onze leden en auditoren werken vanuit de overheidsontwikkelcyclus (OO-cyclus). Deze cyclus is een beproefd kwaliteitsmodel voor de overheid. STOOM en haar partners ondersteunen en adviseren bestuurders, managers en professionals kwaliteitszorg middels netwerkbijeenkomsten, congressen, maatwerktrajecten, opleidingen en trainingen.

STOOM investeert continue in de doorontwikkeling van de OO-cyclus en de toepassingen ervan in het licht van de actuele ontwikkelingen binnen de overheid. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de nieuwste update van de OO-cyclus en deze zal in het najaar van 2022 beschikbaar komen.

Het netwerk zorgt voor (her)certificering van auditoren, het delen van kennis over toepassingen van de Overheidsontwikkelcyclus en bewaakt zij de kwaliteit van de audits door het beoordelen van de rapporten. Zo ontwikkelt STOOM samen met partner SEP e-learning modules van de OO-cyclus. Het netwerk houdt het model up to date en volgt daarvoor de ontwikkelingen bij de semi overheid op de voet.

Voor organisaties die lid zijn verzorgt het netwerk een gratis adviesgesprek per jaar met een of meer specialisten. Alle leden worden regelmatig uitgenodigd voor netwerkbijeenkomsten.

Meer informatie? Maak een keuze uit een van de knoppen voor informatie die specifiek voor jou of voor jouw organisatie van belang kan zijn.